Головна » Архів новин
Під час конфлікту між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і поліцією в аеропорту Франкфурта-на-Майні, були поранені чотири поліцейських.

Про це повідомив речник поліції Франкфурта-на-Майні Юрген Лінкер, передає українська служба Бі-Бі-Сі.

"Загалом транзитна територія не входить до сфери нашої відповідальності. У нас ще не було жодного випадку, коли б ми вимушені були діяти на цій території. Адже це формально навіть не територія Німеччини",- розповів він. 

"Але, зважаючи на ситуацію, яка сталася в ніч з четвертого на п’яте травня, ми вирішили за доцільне надати допомогу. Адже поранено чотирьох поліцейських", - зазначив Лінкер.

Переглядів: 391 | Додав: Vavaliant | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)

У Міністерстві внутрішніх справ України заперечують інформацію про конфлікт за участю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який начебто мав місце в аеропорту Франкфурта (Німеччина).

Як повідомили УНІАН у Департаменті зв’язків з громадськістю міністерства, 4 травня делегація МВС запізнилась у транзитній зоні аеропорту Франкфурта на літак німецької авіакомпанії "Люфтганза", представники якої відмовились брати на борт українську делегацію.

Через непорозуміння члени делегації прийняли рішення летіти наступним літаком, але "ніяких наручників, ніякого нетверезого конфлікту, як стверджують окремі ЗМІ, не було".

Також у ДЗГ МВС зауважили, що через цей прикрий інцидент не було порушено порядок офіційних зустрічей у Сеулі, куди прямувала українська делегація.

Як підкреслили в ДЗГ, станом на вівторок, 5 травня, міністр Луценко провів зустріч із прем’єр-міністром Кореї, а також з міністром громадської адміністрації та безпеки цієї країни.

Під час цієї зустрічі ... Читати далі »
Переглядів: 383 | Додав: Vavaliant | Дата: 06.05.2009 | Коментарі (0)

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко провів півдня у відділку поліції аеропорту Франкфурта-на-Майні після того, як його у стані сильного алкогольного сп’яніння затримали після сутички з правоохоронцями.

Про це пише німецька газета "Bild", передає "Німецька хвиля".

За інформацією видання, Луценка із його 19-річним сином Олександром через неадекватну поведінку не пропустили на борт літака, який о 18:15 вилітав у рейс до Сеула.

"Українці вчинили сварку із правоохоронцями, грубо лаялися, кидали у них своїми мобільними телефонами і билися", - пише видання. 

Поліції довелося викликати підкріплення і застосувати силу. 

Як повідомляється, особливо агресивно поводився син міністра. На нього навіть вдягнули наручники. 

У відділку у Луценка-молодшого зафіксували вміст алкоголю у три проміле. Міністру вдалося уникнути тесту на алкоголь, пред’явивши дипломатичний паспорт, пише газета. 

Близько опівночі до відділку п ... Читати далі »
Переглядів: 452 | Додав: Vavaliant | Дата: 06.05.2009 | Коментарі (0)

В далеком 1956-м швейцарский телемагнат Марсель Безансон придумал организовать фестиваль эстрадных исполнителей, призванный укрепить дружбу между народами Европы. А начать, без лишней скромности, он предложил со своего родного города Лугано. За образец был взят знаменитый фестиваль в Сан-Ремо, где важна была не победа, а участие. В первый раз участников "Евровидения" было семеро, и пели они по две песни каждый. Победительницей стала, как легко догадаться, страна-хозяйка. Впоследствии число конкурсантов постоянно росло, а песни разрешили петь только по одной. С 1970-го дали зеленый свет дуэтам и ансамблям. С 1975-го приняли современную систему голосования (до этого, к примеру, жители крохотного Монако не имели никаких шансов против гигантской Германии). А с 1994-го начали устраивать телемосты.
 

"Евровидение-2009", 54-е по счету, станет вторым, проходящим по новым правилам – два полуфинала и финал. "Олимпийский" - едва ли не самый вмес ... Читати далі »

Переглядів: 372 | Додав: Vavaliant | Дата: 05.05.2009 | Коментарі (0)

Международная федерация статистики и истории футбола опубликовала обновленный рейтинг футбольных клубов мира.

Киевское "Динамо" поднялось с десятой позиции на седьмую, а "Шахтер" замкнул десятку самых сильных клубов планеты.
Харьковский "Металлист" опустился на шесть позиций.

Рейтинг IFFHS (на 4 мая):
1. (1) Манчестер Юнайтед (Англия) – 302,0
2. (2) Барселона (Испания) – 282,0
3. (5) Челси (Англия) – 254,0
4. (3) Бока Хуниорс (Аргентина) – 253,0
5. (8) Арсенал (Англия) – 245,0
6. (3) Ливерпуль (Англия) – 240,0
7. (10) Динамо (Украина) – 227,0
8. (17) Гамбург (Германия) – 226,0
9. (7) Сан-Пауло (Бразилия) – 223,0
10. (13) Шахтер (Украина) – 218,5
... 48. (42) МЕТАЛЛИСТ (Украина) – 152,5
... 313. (239) Ворскла (Украина) – 64,0
... 313. (338) Днепр (Украина) – 64,0
... 347. (382) Таврия (Украина) – 60,5


Интерн ... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: Vavaliant | Дата: 05.05.2009 | Коментарі (0)

З початком 2010 року світовий Інтернет досягне максимуму своєї пропускної інформаційної здатності, і на його користувачів чекають численні несподівані збої і перерви в роботі комп'ютерів.

З таким прогнозом виступила аналітична технологічна служба Nemertes, пише Дело.

Експерти прогнозують, що з 2012 року кількість користувачів Інтернету досягне такої кількості, що він вже не зможе забезпечити нормальну роботу комп'ютерних мереж і буде постійно перебувати у напівпаралізованому стані.

За словами фахівців Nemertes, спочатку здавалося, що світова електронна павутина, відкрита для вільного користування у 1989 році, мала безмежний потенціал для передачі та отримання інформації. Однак уже за 10 років вона впритул наблизилася до межі своїх можливостей.

Переглядів: 362 | Додав: Vavaliant | Дата: 04.05.2009 | Коментарі (0)

9 травня в Івано-Франківську зіркова команда «Маестро» гратиме з місцевими чиновниками у футбол, а після поєдинку там же на стадіоні дадуть концерт.

Про це «Малакаві» повідомив Ростислав Микитюк, заступник начальника управління у справах сім’ї і молоді МВК.

«Футбол та концерт не присвячені Дню перемоги, — говорить Ростислав Микитюк. — Просто в сам День міста буде дуже багато різних заходів. До того ж, зіркова команда гратиме у футбол 10 травня у Львові, тому ми мусили підлаштовуватися під зірок, крім того, 9 травня їх «вести» дешевше».

Скільки треба заплатити зіркам, щоб вони заграли у футбол та дали концерт, організатори відмовляються сказати.

«Зірки, коли почули, що захід буде благодійним, кошти збиратимуть на організацію соціального таксі, вони в рази три зменшили свої гонорари, але вони мають якісь зобов’язання перед своїми агенціями, тому повністю безкоштовно виступити не можуть, — говорить Ростислав Микит ... Читати далі »
Переглядів: 403 | Додав: Vavaliant | Дата: 30.04.2009 | Коментарі (0)

Народний депутат України (фракція БЮТ) Олександр Фельдман звернувся до голови Головного контрольно-ревізійного управління України Миколи Сивульського з проханням перевірити розмір окладів, премій, надбавок, матеріальної допомоги й інших фінансових винагород, одержаних керівниками промислових підприємств державної форми власності і державних банків за підсумками 2008 року.

Про це агентству "УНІАН" повідомили у прес-службі депутата.

Крім того, Фельдман просить перевірити розмір зарплат топ-менеджерів і доплат до них, а також доходи акціонерів тих комерційних банків, які звернулися за рефінансуванням до Національного банку і уряду.

Необхідність такої перевірки, на думку Фельдмана, пов`язана із встановленням економічної справедливості і виявленням необгрунтованих витрат на оплату послуг держменеджерів в умовах браку бюджетних коштів у зв`язку з економічною кризою.

Депутат вважає, що інформація про доходи менеджерів держпідприємств, а також акціонерів і керівн ... Читати далі »
Переглядів: 353 | Додав: Vavaliant | Дата: 29.04.2009 | Коментарі (0)

Мораторій на дострокове вилучення депозитів варто зберегти.
Про це сказав президент Асоціації українських банків (АУБ) Алексендр Сугоняко в середу, йдеться в прес-релізі.
За словами Сугоняко, у квітні відтік гривневих депозитів припинився, але зберігається відтік вкладів в іноземній валюті.
"Цей (другий) квартал може бути краще (ніж перший)", - сказав він, прогнозуючи подальше зниження відтоку депозитів банківської системи.
Президент АУБ вважає, що зберігається зростання кредитних ризиків, що відображається у динаміці процентних ставок.
"Банки не знають, що відбувається один в одного", - підкреслив він.
Сугоняко допускає збільшення частки проблемних кредитів на тлі бездіяльності влади в питанні протидії кризовим явищам.
"Ключова проблема - відсутність довіри до влади", - констатував він.

Переглядів: 354 | Додав: Vavaliant | Дата: 29.04.2009 | Коментарі (0)

Сьогодні під час оперативної наради міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус дав протокольне доручення усім керівникам комунальних підприємств міста переглянути штатні розклади з метою їх оптимізації.
За словами Віктора Анушкевичуса, штатні розклади понад половини комунальних підприємств міста не змінювались протягом понад 10 років, а тому у багатьох моментах застаріли і не відповідають сучасним кадровим потребам підприємств. Також було наголошено на тому, що до керівників комунальних підприємств, які навмисне заповнюють посади у штатному розкладі не цікавлячись реальною роботою людей, будуть вжиті жорсткі заходи.
В основному йшлося про перегляд штатних розкладів у контексті співвідношення керівного, управлінського апарату підприємств та працівників робітничих професій. На думку Віктора Анушкевичуса, варто кількісно скоротити управлінський апарат багатьох комунальних підприємств, а за рахунок зекономлених коштів збільшити платню простим робітникам. В п ... Читати далі »
Переглядів: 353 | Додав: Vavaliant | Дата: 28.04.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 3 »