Головна » Архів новин
ДЕНЬ МАТЕРІ
День Матері відзначається у другу неділю травня, бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного сина – Спасителя людства. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги. У травні, коли природа Мати виряджає свою доню Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці й радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері.
... Читати далі »
Переглядів: 974 | Додав: Vavaliant | Дата: 28.02.2012 | Коментарі (0)

Студентський гуртожиток.

Сидять два студенти, курять. Тут чують дикий, істеричний хохот. Вони вбігають у сусідній блок і бачать таку картину: на підлозі валяється,сміючись, гола студентка, а на постілі лежить закутаний в одіяло студент.

Коли дівчину заспокоїли, вона сказала :"Ну, прийшов він до мене, так-сяк, ніяк, я питаю - ти вже кінчив, а він - ні, я тільки на другому курсі". Хай живуть другокурсники! 

Переглядів: 487 | Додав: Vavaliant | Дата: 16.08.2011 | Коментарі (0)

Значение и происхождение имени Лилия, Лилиана: Латинизированная форма библейского имени Сосанна, "белая лилия, лотос"

Тайна имени и характер: Если родители дают ребенку такое красивое и хрупкое имя, как Лилия, то, скорее всего, они намерены изрядно разбаловать дочь своей неумеренной любвеобильностью. Впрочем, даже если этот прекраснодушный порыв и пройдет у них после первых горьких плодов такого воспитания, то все равно красивое имя сделает свое дело. Увы, энергетика имени Лилия способна затянуть человека в свой сладкий омут, оно завораживает и наводит мысли о тонкой душевной организации носительницы этого имени, о ее беззащитности, и вообще, обо всем том, что понимается под термином "слабый пол" и что не может разрушить никакая эмансипация. Одним словом, очень вероятно, что Лиля вырастет удивительно самовлюбленной и капризной женщиной.

Конечно, жизнь будет постепенно отучать Лилию от этого, то и дело пр ... Читати далі »
Переглядів: 560 | Додав: Vavaliant | Дата: 15.08.2011 | Коментарі (0)

Долгожданная норма. За небольшое количество алкоголя теперь водителя не накажут. Фото: В. Бовсуновский.

   Как известно, в конце октября Минюст Украины зарегистрировал новый совместный приказ МВД и Минздрава — инструкцию о порядке выявления водителей, управляющих автомобилем в нетрезвом виде. В документе указано, что человек считается нетрезвым лишь в том случае, если норма содержания алкоголя в крови у него превышает 0,2 промилле (0,0002 г/л). Означает ли это, что с момента вступления приказа в силу (25 октября), водителю разрешено немного выпить и сесть за руль? Начальник ГАИ МВД Украины Сергей Коломиец пояснил «Сегодня», что норма принята для того, чтобы оградить от неприятностей тех водителей, которые принимают спиртосодержащие лекарства (например, корвалол от сердца). Однако существует мнение, что многие водители воспримут появление нормы как разрешение пить за рулем.

Врач наркодиспансера Киевской области Владислав Нестеренко опасается, что теперь водители будут пр ... Читати далі »

Переглядів: 761 | Додав: Vavaliant | Дата: 16.11.2009 | Коментарі (1)

Український клуб вперше і востаннє виграв Кубок УЄФА. Донецька команда Мірчи Луческу змогла у непростому для себе матчі обіграти німецький "Вердер" та принести України перший за 23 роки євротрофей.

Ударну силу нападу команди Луческу склали одразу п'ятеро бразильців, тоді як серед українців у стартовому складі знайшлося місце лише для голкіпера П'ятова та пари центральних захисників - Чигринського та Кучера. Н ... Читати далі »

Переглядів: 601 | Додав: Vavaliant | Дата: 21.05.2009 | Коментарі (0)

Борщівник — велика дворічна або багаторічна трава з родини зонтичних.
Загалом існує понад 70 видів цієї рослини, яка поширена в основному в помірних областях східної півкулі. Деякі види можуть викликати подразнення та опіки шкіри, причому особливо небезпечний борщівник під час цвітіння. Він був “експортований” і дуже посилено культивувався у сталінські часи як кормова культура та медонос. Невдовзі з’ясувалося, що молоко корів, котрі їли борщівник, набуває гіркуватого присмаку. Щоправда, “передовий досвід” радянські агрономи на той час уже передали полякам, і ті теж устигли насіяти цієї трави. А коли розчарувалися в ній, то зупинити самопоширення борщівника вже не змогли й назвали його “помстою Сталіна”.
Біолог Василь Сагарда знає навіть про два летальні випадки після опіків борщівником на Закарпатті: у першому молодята зробили собі колибу з цієї рослини, у другому мати, захищаючи маленьку дитинк ... Читати далі »
Переглядів: 478 | Додав: Vavaliant | Дата: 14.05.2009 | Коментарі (0)

У вівторок 12-го травня у російській Москві пройшов перший півфінал міжнародного пісенного Конкурсу "Євробачення-2009". 

Всього у першому півфіналі "Євробачення-2009" взяли участь 18 країн-конкурсантів.

До фіналу ж потрапили такі 10 країн:

Туреччина - Хадісе "Dum Tek Tek"

Швеція - Малена Ернман "La Voix"

Ізраїль - Ноа та Міра Авад "There Must Be Another Way"

Португалія - Група "Flor-de-Lis" "Todas As Ruas Do Amor"

Мальта - К‘яра "What If We" (Цікаво, але відеорежисери ефіру спершу показали учасницю з Мальти, і лише потім її оголосили серед фіналістів...)

Фінляндія - Група "Waldo‘s People" "Lose Control"

Боснія і Герцеговина - Група "Regina" "Bistra Voda"

Румунія - Єлена Георге "The Balkan Girls"

Вірменія - Інга та Ануш "Jan Jan"

... Читати далі »
Переглядів: 395 | Додав: Vavaliant | Дата: 13.05.2009 | Коментарі (0)

В селе Новые Безрадичи, за 35 км от Киева, живут президент Виктор Ющенко, немало народных депутатов и министров. А теперь там строится Татьяна Шарапова — двоюродная сестра премьера Юлии Тимошенко. 

Она из Днепропетровска. Там у нее бизнес — два кафе. Проживает в особняке в центре города. 

В Новых Безрадичах ее дача посреди села. С одной стороны — жилище Ющенко, с другой — Александра Януковича, старшего сына лидера Партии регионов. 

— Я раньше не знал, кто здесь строится. Только в этом году узнал, что это дача сестры Тимошенко, — говорит сосед Николай Яковлевич, 58 лет. 

Он хозяйничает на грядке. Рассказывает, что двоюродная сестра премьера купила участок на 24 сотки два года тому назад. Сотка здесь стоит около $10 тыс. Подворье Шараповой огорожено проволочной сеткой. Сбоку во дворе выкопали пруд. Возле дома — кучи песка и строительного мусора. Двухэтажный дом в лесах, под темно-коричневой черепицей. Через окно на первом этаж ... Читати далі »
Переглядів: 423 | Додав: Vavaliant | Дата: 08.05.2009 | Коментарі (0)

Представник МВС України в Німеччині Сергій Дятлов спростовує інформацію німецької газети "Більд" про нібито неадекватну поведінку міністра Юрія Луценка і членів делегації МВС у аеропорту Франкфурта при посадці в літак, що слідував у Сеул.

Про це він заявив, коментуючи відповідну інформацію, поширену українськими та іноземними ЗМІ.

"Те, що написано, абсолютно не відповідає дійсності", - запевнив Дятлов.

Він зазначив, що особисто брав участь у вирішенні непорозуміння, що виникло при посадці української делегації в літак авіакомпанії "Люфтганза". 

"Там (в аеропорту) - величезний термінал. Наш, український літак (також авіакомпанії "Люфтганза") трішки затримався. Крім того, в цьому терміналі - ще два проміжні пункти контролю документів", - розповів Дятлов. 

"Тому поки вони (члени делегації) їх проходили, пункт пропуску до літака вже закрили, хоча літак ще стояв на стоянці з приєднаним шлангом для заправки", - додав він.

Дятлов зазн ... Читати далі »
Переглядів: 400 | Додав: Vavaliant | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)

Партія регіонів закликає прем'єра Юлію Тимошенко та президента Віктора Ющенка негайно відправити у відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це йдеться у заяві партії, поширеній прес-службою в четвер.

"Ганебний скандал, спровокований на території західної держави п’яним міністром внутрішніх справ, – це безпрецедентний випадок, який дуже негативно вплинув на імідж України в світі", - йдеться в заяві.

"Очевидно, що своє слово тут має сказати і парламент. Ганебний випадок з міністром Луценком повинен знайти відповідну оцінку Верховної Ради", - зазначається в повідомленні.

"Фракція Партії регіонів у парламенті закликає всі фракції Верховної Ради, всіх депутатів дати рішучу відсіч таким високопосадовцям, які наносять непоправної шкоди іміджу України, ганьблять нашу країну та наш народ", - наголошує прес-служба. 

Також в документі зазначається, що "випадок з українським міністром внутрішніх справ, побиття ним в стані ал ... Читати далі »
Переглядів: 343 | Додав: Vavaliant | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)

1 2 3 »